TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Saterdag, 19 Oktober 2019

Nou op die Lug

Pieter Cloete
Program:Maroela Media Afrikaanse Top 20
Broadcaster:Pieter Cloete
15:00 - 16:00

FUNKY FYNBOS DIRT FONDO

Category
BAZAAR / FEES / MARK
Date
2019-09-21 09:00 - 12:00
Venue
Elim Road, Gansbaai, 7220
Telephone
028 388 0095

Funky Lomond Dirt Fondo. Date: 21 September 2019. 50km Time: 9 am - R150 per entry. 25km Time: 10 am - R50 per entry (Each entrant gets a free glass of wine or beer). Fully supported 25 km and 50 km timed mtb ride through the Fynbos-covered mountains along the famous. Klipspringer trail network. Lucky draw prize giving at 2 pm. Foodstalls / Craft Beer / Local Wine / Lomond Platters on sale / Entertainment / Jumping castle for the kiddies

 
 

All Dates

  • 2019-09-21 09:00 - 12:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
26
Datum : 2019-10-26

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.